Definita cuvantului clătina
CLĂTINÁ, clátin, vb. I. 1. Tranz., refl. și intranz. A (se) mișca (puțin, lin) într-o parte și în alta; a (se) legăna; a (se) agita (usor). ◊ Expr. (Tranz.) A clătina capul (sau, intranz., din cap) = a-și mișca capul într-o parte și în alta în semn de mirare, de îndoială, de descurajare etc. 2. Refl. A șovăi în mers, în mișcare; a se împletici (din cauza slăbiciunii, a beției etc.). ♦ Fig. A fi într-o situație critică, nesigură. 3. Tranz. și refl. A (se) mișca din loc; a (se) urni, a (se) clinti, a (se) clăti. – Din clăti.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu clătina
BOLSENA (VULSINIO), lac vulcanic în Italia (Lazio), în zona premontană a Apeninilor centrali, la 305 m alt.; 114,5 km2; ad. max.: 146 m. Este drenat de rîul Marta spre M. Tireniană. Pescuit. Vezi definitia »
ghidona, ghidonez v. t. 1. a teroriza, a forța, a sili (pe cineva să facă ceva). 2. a bate, a lovi. Vezi definitia »
SUPRAOXIGENÁ vb. I. tr. A oxigena puternic, excesiv. [< supra- + oxigena, după fr. suroxygéner]. Vezi definitia »
SULFONÁ vb. I. tr. A introduce acid sulfuric în molecula unei substanțe organice. [< fr. sulfoner]. Vezi definitia »
GUVERNÁ vb. tr. 1. a exercita autoritatea politică; a conduce un stat. ◊ a dirija, a conduce o navă. 2. a-și domina, a-și stăpâni (sentimentele, pasiunile etc.) 3. (despre sentimente, gânduri) a exercita o influență puternică. 4. (gram.) a impune, a cere un caz, o anumită construcție. (< fr. gouverner) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z