Definita cuvantului radian
RADIÁN, radiani, s. m. Unitate de măsură pentru unghiuri, egală cu un unghi la centrul unui cerc cuprinzând un arc de cerc a cărui lungime este egală cu raza cercului [Pr.: -di-an] – Din fr. radian.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu radian
SCRIPTOMÁN, -Ă, scriptomani, -e, s. m. și f. (Rar; depr.) Persoană care are mania de a scrie; p. ext. birocrat. – Din scriptomanie sau din scripte. Vezi definitia »
UMBRIÁN, -Ă I. adj., s. m. f. (locuitor) din Umbria. ◊ (s. f.) limbă indo-europeană vorbită în antichitate de triburile umbrienilor din Italia centrală. II. s. n. dialect italian vorbit în Umbria. (< fr. ombrien) Vezi definitia »
CADRÁN s.n. 1. Suprafața (circulară) al cărei contur este împărțit în părți egale și pe care se citește deplasarea unui ac indicator. ◊ Cadran solar = suprafață plană, având în mijloc un băț a cărui umbră indică orele. 2. Fiecare dintre unghiurile drepte formate din întretăierea a două drepte perpendiculare. ♦ Arc (sau sector) reprezentând un sfert de cerc. [Pl. -ne, -nuri. / < fr. cadran, cf. lat. quadrans]. Vezi definitia »
pârvozván adj., s.m. (înv.; în limbajul bisericesc) (care este) întâiul chemat. Vezi definitia »
porcălán, porcăláni, s.m. (reg.) om necuviincios, grosolan, vulgar; porcălău. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z