Definita cuvantului ralia
RALIÁ, raliez, vb. I. Refl. A se aduna, a se strânge în jurul cuiva sau a ceva în vederea realizării unei acțiuni comune. ♦ A adera la o părere, la o propunere etc.; a se alătura unei persoane sau unei idei. [Pr.: -li-a] – Din fr. rallier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ralia
LUBRIFIÁ vb. I. tr. A pune un lubrifiant între două suprafețe solide în frecare; a unge. ♦ A face lunecos. [Pron. -fi-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. lubrifier]. Vezi definitia »
Homofobia este o fobie (aversiune sau teamă patologică) care se manifestă printr-o discriminare sau ură față de persoanele cu o orientare sexuală alta decât cea heterosexuală, în principal față de homosexuali. Homofobia poate fi clasificată drept un tip de xenofobie. Adjectivul asociat este „homofobic”. Vezi definitia »
Etymologia cuvantului munca. Spunetsi ca vine dela Sl. Monka. Din care limba? In adevar adevarata forma originala este (MK): Myka, M'ka , Maka(Macedonian). Limba Macedoniana a fost limba originala literara Slava. Aceasta inseamna chinuire, suferintsa, etc. Forma Romina Munca este transformarea unor vocale la tare nasale cum e Grinda(greda Macedonian), dar in Kastoria Kostur regiune se vorbeshte cu tare nasale de pilda:„Beam”(grenda, shi greda) pieptul Gr'ndi(pl), A judeca S'ndi, de unde a venit „sonda”, sondare. La fel este shi limba Polonesa intrebuintseaza Hard Nazals(tv'rdi nosovki) Aceasta contributsie vine dela Manole Macedonianul. Sanatate shi noroc. Vezi definitia »
DEPLIÁ vb. tr. a desface ceva pliat. (< fr. déplier) Vezi definitia »
BĂNIA, com. în jud. Caraș-Severin; 2.125 loc. (1991). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z