Definita cuvantului ras
RAS2, -Ă, rași, -se, adj. 1. (Despre barbă, mustăți, păr) Tăiat de la rădăcină. ♦ (Despre persoane) Care nu poartă barbă (și mustăți); care este bărbierit; care are părul tăiat până la piele. ◊ Expr. (Fam.) C-o fi tunsă, c-o fi rasă = în sfârșit, după multă vorbă. 2. Curățat de stratul exterior prin frecare pe o răzătoare. 3. Întins, drept. ♦ (Adverbial) Foarte apropiat de o suprafață, atingând aproape o suprafață; tangențial. Zboară ras cu pământul. 5. Plin până la marginea de sus, foarte plin. – V. rade.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ras
BARABAS [bɔrɔbɔș], Mikloș (1810-1898), pictor maghiar din Transilvania. Poetrete, peisaje, într-o manieră academică, cu note de surprindere spontană a oamenilor și locurilor („Mocani sălișteni îndreptîndu-se spre tîrg”). Vezi definitia »
STRAS s. n. substanță sticloasă care imită diamantul și alte pietre prețioase. (< fr. strass, germ. Strass) Vezi definitia »
AS, ași, s. m. 1. Carte de joc pe care e însemnat un singur punct și care de obicei este considerată ca cea mai mare dintre cărțile de aceeași culoare; birlic. 2. Fig. Persoană care se distinge într-un domeniu oarecare. – Fr. as (lat. lit. as, assis). Vezi definitia »
caras, carași s. m. (intl.) penis. Vezi definitia »
nas! interj. 1. (rostită atunci când strănută cineva) noroc!, sănătate! 2. (țig.) fugi! Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z