Definita cuvantului raz
RAZ, razuri, s. n. 1. Rangă. 2. Unealtă formată dintr-o bară rotundă și scurtă de oțel, cu tăiș lățit și ascuțit la un capăt, folosită de tâmplari, dulgheri etc. – Din scr. raz.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu raz
CRISOPRÁZ s.n. Varietate de calcedonie de culoare verde. [< fr. chrysoprase, cf. gr. chrysos – aur, prasos – praz]. Vezi definitia »
LAPIÁZ s.n. Suprafață calcaroasă pe care s-a format o rețea deasă de lapiezuri; câmp de lapiezuri. [Pron. -pi-az. / < fr. lapiaz]. Vezi definitia »
BURNAZ, Cîmpia Burnazului sau Burnasului, porțiune în S Cîmpiei Române, între Olt la V, Dunăre la S și linia Argeș-Cîlniștea la N și E, cu aspect de pod (alt. medie: 90 m), cu numeroase crovuri (numite local „padine”). Alcătuită din strate orizontale de argile și nisipuri terțiare peste care stau nisipuri și pietrișuri cuaternare, acoperite de o pătură groasă de loess. Străbătută de cursurile inferioare ale Vedei și Călmățuiului. Cereale. Pomicultură. Viticultură (Greaca). Vezi definitia »
BARCÁZ, barcazuri, s. n. Ambarcație pescărească de lemn cu o capacitate de 10-100 de tone, care poate naviga cu pânze sau cu motor. – Din rus. barkas. Vezi definitia »
spârleáz, spârleázuri, s.n. (reg.) pârleaz. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z