Definita cuvantului smoc
SMOC, smocuri, s. n. 1. Mănunchi de păr sau de pene pe care îl au unele animale pe urechi, pe cap, la coadă etc. 2. Cantitate de fire (de păr, de lână, de iarbă etc.) care se poate prinde sau smulge deodată cu mâna sau (de către animale) cu gura. – Cf. scr. smotak.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu smoc
cobâltóc1, cobâltóci, s.m. (reg.) cerșetor. Vezi definitia »
DELOC canci, cîți iepuri la biserică, ciuciu, cotu’, cotu’ pișcotu’, labele și botu’, din față / părți, ioc, la ochi, mai mult de-o grămadă, nexam, nexam hexam, nici cât să chiorăști un șoarece, nici cât o ciupitură de purice / negru sub unghie / un vârf de ac, nix, oha, o laie, până la genunchiul broaștei. Vezi definitia »
BOSUIÓC s. n. v. busuioc. Vezi definitia »
loc inalt Cuvanu fomat dela top,loc si varf Vezi definitia »
UNIVÓC, -Ă adj. 1. (Fil.) Care poate fi definit într-un singur fel; care poate fi denumit într-un singur fel sau cu un singur nume. ♦ (Despre cuvinte) Care păstrează același sens sau aceeași valoare în întrebuințări diferite. ♦ Omonim. ◊ Rimă univocă = rimă care constă din repetarea aceluiași cuvânt. 2. (Mat.; despre elementele unei mulțimi; op. biunivoc) Care corespunde unui singur element din altă mulțime. [Cf. fr. univoque, lat. univocus < unus – un, vox – voce]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z