Definita cuvantului sonoritate
SONORITÁTE, sonorități, s. f. 1. Însușirea de a fi sonor. ♦ Muzicalitate. ♦ Sunet sau grup de sunete (caracteristice); nuanță. 2. Proprietate a unor corpuri de a propaga și de a amplifica sunetele; rezonanță. – Din fr. sonorité, lat. sonoritas, -atis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sonoritate
GELIVITÁTE s.f. Rezistență a rocilor și a terenurilor de fundație la acțiunea înghețului și a dezghețului. ♦ (Tehn.) Proprietate a unor materiale de a se dezagrega sub acțiunea înghețului și a dezghețului. [Cf. fr. gélivité]. Vezi definitia »
ACTIVITÁTE s. f. 1. îndeplinire a unor acte fizice, intelectuale etc.; muncă, acțiune, ocupație. ◊ situație a unui ofițer care face parte din cadrele active ale armatei. 2. mărime ce caracterizează intensitatea dezintegrării unei substanțe radioactive. 3. capacitate a unei particule materiale (atom, moleculă, radical) de a lua parte la o reacție. 4. ~ solară = totalitatea fenomenelor (pete, protuberanțe, erupții etc.) în păturile exterioare ale Soarelui. (< fr. activité, lat. activitas) Vezi definitia »
CORDAÍTE s. f. pl. gen fosil de gimnosperme arborescente, foarte înalte, cu frunzele mari și groase. (< germ. Kordaiten) Vezi definitia »
AGRESIVITÁTE s.f. Însușirea de a fi agresiv. ♦ Însușire a unor agenți patogeni de a ataca mai multe specii de plante. ♦ Proprietate a apelor naturale de a ataca, prin acțiune chimică, construcțiile. [Cf. fr. agressivité]. Vezi definitia »
IMOBILITÁTE s. f. stare de nemișcare, de fixitate, de neclintire. (< fr. immobilité, lat. immobilitas) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z