Definita cuvantului sudoare
SUDOÁRE, sudori, s. f. Secreție a glandelor sudoripare prin care se elimină o parte a substanțelor rezultate din metabolismul organismului; transpirație, nădușeală. ◊ Expr. Sudorile morții sau sudori de moarte = sudoare care acoperă corpul omului înaintea morții; p. ext. transpirație provocată de o emoție, de o spaimă sau de o oboseală foarte mare. ♦ Fig. Muncă, osteneală, trudă; chin. – Din lat. sudor, -oris.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sudoare
TEATRALIZÁRE s.f. Acțiunea de a teatraliza și rezultatul ei. [< teatraliza]. Vezi definitia »
MIȘCÁRE s. f. 1. acțiune, curent care grupează un număr mare de oameni în jurul unei activități de interes general, al unei idei sau al unei concepții. 2. acțiune organizată de masă, care tinde să realizeze un scop social-politic. 3. (muz.) grad de accelerare sau de încetinire a unei măsuri; tempo. ◊ parte a unei lucrări muzicale ciclice, de mari dimensiuni (simfonie, sonată). (după fr. mouvement, rus. dvijenie) Vezi definitia »
pocâltíre s.f. (înv. și reg.) 1. slăbire accentuată; istovit de foame. 2. epilepsia cailor. Vezi definitia »
RESTITUÍRE s.f. Acțiunea de a restitui și rezultatul ei; înapoiere; restituție (2). [Pron. -tu-i. / < restitui]. Vezi definitia »
SOLARIZÁRE s.f. 1. Scăderea sau inhibarea intensității procesului de fotosinteză, datorită intensității prea mari a luminii. 2. Fenomen datorit acțiunii prea puternice a luminii în stratul fotosensibil al plăcilor și filmelor fotografice; solarizație. [După fr. solarisation]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z