Definita cuvantului șchiopăta
ȘCHIOPĂTÁ, șchiopătez, vb. I. Intranz. 1. A umbla sprijinindu-se mai mult pe un picior decât pe celălalt (sau pe celelalte); a umbla ca un șchiop; a șchiopa. 2. Fig. (Fam.) A nu se desfășura în mod normal, a nu funcționa bine, a se poticni. – Lat. *excloppitare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șchiopăta
editá (-téz, -a't), vb. – A publica. Fr. éditer.Der. (din fr.) editor, s. m.; editorial, adj.; editură, s. f., cu suf. din corectură, tipăritură, etc.; ediție, s. f.; reediție, s. f.; reedita, vb.; inedit, adj., din fr. inédit. Vezi definitia »
INVENTÁ vb. tr. 1. a găsi, a crea, a imagina ceva nou; a născoci. 2. a scorni (minciuni, închipuiri); (p. ext.) a minți. (< fr. inventer) Vezi definitia »
CHANDRAGUPTA [tʃandragúpta], rege al statului indian Magadha (c. 324-300 î. Hr.). Întemeietorul dinastiei Maurya; a respins atacul lui Seleukos I Nikator (305 î. Hr.) și a unificat întreaga Indie de Nord. Vezi definitia »
REARGINTÁ, reargintez, vb. I., Tranz. A arginta un obiect metalic de pe care s-a curățat stratul anterior de argint. [Pr.: re-ar-] – Re1- + arginta (după fr. réargenter). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z