Definita cuvantului șicanat
ȘICANÁT, -Ă, șicanați, -te, adj. (Rar) Căruia i se fac șicane; sâcâit, necăjit de cineva pentru lucruri fără importanță. – V. șicana.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șicanat
polidentat. (despre liganzi) Un ligand ce contine mai mult de un atom care coordineaza direct la atomul central dintr-un complex. Vezi definitia »
NEANUNȚÁT adj. v. EXTEMPORAL. Probă scrisă, neanunțată, de obicei din lecția curentă, dată elevilor pentru verificarea periodică a cunoștințelor; lucrare de control. [DEX '98] Vezi definitia »
PRIMARIÁT s. n. 1. funcția, calitatea de primar. 2. examen susținut de un medic pentru obținerea titlului de medic primar. (< lat. primariatus) Vezi definitia »
MODELÁT, -Ă, modelați, -te, adj. Căruia i s-a dat o anumită formă (după un model); spec. sculptat. – V. modela. Vezi definitia »
CANDIDÁT, -Ă s.m. și f. 1. Persoană care candidează (sau care este propusă) pentru a fi aleasă într-un for de conducere. ♦ Persoană care se prezintă la un examen pentru a ocupa un post etc. ◊ Candidat în științe = titlu acordat în anumite țări la terminarea aspiranturii, după trecerea examenelor reglementare și susținerea unei disertații de specialitate. 2. (Silv.) Arbore de bună calitate care rămâne în arboret după aplicarea măsurilor de curățire. [< fr. candidat, cf. germ. Kandidat < lat. candidatus – îmbrăcat în toga „candida”, albă, rus. kandidat]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z