Definita cuvantului șomoiog
ȘOMOIÓG, șomoioage, s. n. Mănunchi de fân, de paie, de câlți cu care se spală, se freacă sau se șterge un obiect, cu care se aprinde focul etc., șomoltoc, fumuiag. ♦ Smoc (de păr sau de lână). – Cf. magh. csomó.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șomoiog
firóg s.m. sg. (reg.) lucru (manual) destinat unei persoane să-l termine într-o zi; soroc. Vezi definitia »
TEXTOLÓG, -Ă, textologi, -ge, s. m. și f. Specialist în textologie. – Din textologie (derivat regresiv). Vezi definitia »
OMOLÓG, -OÁGĂ adj. 1. (Despre lucruri) Care corespund anumitor reguli, unei legi determinate. 2. (Despre laturi sau fețe în figuri omotetice) Care sunt paralele, de același sens sau de sens contrar. 3. (Despre substanțe organice) Care au funcțiuni și structuri analoage. 4. (Biol.; despre unele organe) Cu structură asemănătoare (și origine comună), dar cu formă și funcțiuni diferite. // s.m. Cel care îndeplinește aceeași funcțiune sau are o ocupație identică cu altcineva. [< fr. homologue, cf. gr. homologos – în armonie]. Vezi definitia »
pârlóg, pârloáge, s.n. (reg.) loc nearat unul sau doi ani, pe care cresc ierburi; pârloagă, moină, obleagă, toloacă, rât, morogan, moruncă, nadaz, țelină. Vezi definitia »
EMENAGÓG, s. n. Medicament care provoacă, care favorizează menstruația. – Din fr. emménagogue. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z