Definita cuvantului autoexcitație
AUTOEXCITÁȚIE, autoexcitații, s. f. Excitație magnetică a unui generator electric la care curentul este luat de la același generator. [Pr.: a-u-] – Din fr. auto-excitation.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu autoexcitație
MASTOLOGÍE s. f. disciplină medicală care studiază glanda mamară. (< fr. mastologie) Vezi definitia »
GLOSOLOGÍE s. f. 1. parte a medicinei care studiază limba și afecțiunile ei. 2. totalitatea termenilor tehnici dintr-o disciplină. (< fr. glossologie) Vezi definitia »
ERGOTERAPÍE s. f. Metodă de tratament a unor boli psihice în care munca depusă de bolnav constituie factorul activ al vindecării. – Din fr. ergothérapie. Vezi definitia »
OLIGARHÍE, oligarhii, s. f. 1. Formă de conducere a statului, în care puterea politică și economică este deținută de un număr restrâns de persoane. ♦ Grup de persoane care exercită puterea într-o astfel de formă de guvernământ. 2. (În sintagma) Oligarhie financiară = grup restrâns de mari posesori ai capitalului financiar, care domină viața economică a unui stat. – Din ngr. oligarhía, fr. oligarchie. Vezi definitia »
MICROSCOPÍE, microscopii, s. f. Examinare, analiză făcută cu microscopul. – Din fr. microscopie, germ. Mikroskopie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z