Definita cuvantului tectonic
TECTÓNIC, -Ă, tectonici, -ce, adj., s. f. 1. Adj. Care se referă la tectonică (2), care aparține tectonicii, care este legat de mișcările scoarței Pământului. 2. S. f. Ramură a geologiei care studiază structura scoarței terestre și cauzele mișcărilor și deformărilor ei. ♦ Structură geologică. – Din fr. tectonique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tectonic
SINONÍMIC, -Ă, sinonimici, -ce, adj., s. f. 1. Adj. Care ține de sinonime (2) sau de sinonimie, privitor la sinonime sau la sinonimie. ◊ Derivație sinonimică = procedeu stilistic potrivit căruia două sau mai multe cuvinte din aceeași sferă semantică ajung să desemneze, în sens figurat, același lucru. „Dovleac” și „tărtăcuță” desemnează, prin derivație sinonimică, „cap”. 2. S. f. Ramură a lingvisticii care se ocupă cu studiul sinonimelor (2) și al sinonimiei. ♦ Totalitatea sinonimelor (2) unei limbi; sistemul de sinonimie al unei limbi. – Din fr. synonymique, (2) și germ. Synonymik. Vezi definitia »
NAFTÉNIC adj. acid ~ = acid organic cu miros specific, extras din petrolul distilat. (< fr. naphténique) Vezi definitia »
finíc2, finíci, s.m. (înv.) ban, filer. Vezi definitia »
pâșlíc, pâșlíci, s.m. (reg.) copil mic. Vezi definitia »
TÁNIC, -Ă adj. care conține tanin; taninos. ♦ acid ~ = tanin. (< fr. tannique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z