Definita cuvantului termal
TERMÁL, -Ă, termali, -e, adj. (Despre izvoare minerale) Care izvorăște cald din pământ, având, de obicei, proprietăți terapeutice; (despre o stațiune) care are izvoare calde de ape minerale. ◊ Apă termală = apă subterană cu temperatura mai ridicată decât cea medie din luna cea mai călduroasă a unei regiuni. – Din fr. thermal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu termal
PONTIFICÁL, -Ă, pontificali, -e, adj. Care ține de pontif sau de autoritatea unui pontif, privitor la pontif; spec. care ține de papă sau de autoritatea lui, privitor la papă, papal. – Din fr. pontifical, lat. pontificalis. Vezi definitia »
TRIVIÁL, -Ă adj. 1. (Liv.) Comun, de rând, obișnuit; evident. 2. Care are un caracter necuviincios; obscen, ordinar, vulgar, scabros. [Pron. -vi-al. / cf. fr. trivial, lat. trivialis < trivium – răspântie]. Vezi definitia »
NUMERÁL, -Ă I. adj. care desemnează, exprimă un număr. ♦ sistem ~ = ansamblu de simboluri care reprezintă numere. II. s. n. parte de vorbire flexibilă care exprimă un număr, o determinare numerică. (< fr. numéral, lat. numeralis) Vezi definitia »
BIMESTRIÁL, -Ă adj. care are loc, apare o dată la două luni. (< fr. bimestriel) Vezi definitia »
CONSUBSTANȚIÁL, -Ă adj. alcătuit din aceeași substanță. (< fr. consubstantiel) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z