Definita cuvantului topografie
TOPOGRAFÍE s. f. Ramură a geodeziei care se ocupă cu tehnica măsurătorilor unei porțiuni a scoarței Pământului, cu determinarea poziției elementelor scoarței terestre pe suprafețe mici (considerate plane), precum și cu tehnica reprezentării grafice sau numerice a suprafețelor măsurate, în scopul întocmirii de hărți și planuri. ♦ Descriere amănunțită a unui loc sub raportul așezării, configurației etc.; mod în care sunt dispuse în spațiu elementele unui ansamblu. – Din fr. topographie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu topografie
MEGALOSPLENÍE s. f. mărire a splinei, în anumite boli; splenomegalie. (< fr. mégalosplénie) Vezi definitia »
PRESTÁȚIE s.f. 1. Desfășurare a unei activități; prestare. 2. Muncă depusă gratuit pentru efectuarea unor operații de folos obștesc. [Gen. -iei, var. prestațiune s.f. / cf. fr. prestation, lat. praestatio]. Vezi definitia »
IMNOLOGÍE s. f. arta creării și studierii poeziei imnice. (< fr. hymnologie) Vezi definitia »
HIPOGLICEMÍE s.f. Diminuare a cantității de glucoză din sânge; glicopenie. [Gen. -iei. / < fr. hypoglycémie]. Vezi definitia »
ERÉCȚIE s. f. stare de umflare a anumitor țesuturi organice, provocată de un aflux de sânge, îndeosebi a corpilor cavernoși ai penisului. (< fr. érection, lat. erectio) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z