Definita cuvantului flancgardă
FLANCGÁRDĂ, flancgărzi, s. f. Unitate sau subunitate militară care se deplaseaza de o parte sau de alta a forțelor principale, servind ca element de siguranță. – Din fr. flanc-garde.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu flancgardă
STRAPONTÍNĂ s.f. Scaunul din față al unei trăsuri, care se poate ridica și lăsa în jos. ♦ Scaun asemănător celui descris mai sus, care se află sau se poate așeza la marginea rândurilor de scaune (pe interval) în sălile de spectacol. [Var. strapontin s.n. / cf. fr. strapontin, it. strapontino]. Vezi definitia »
ARĂTÚRĂ, arături, s. f. 1. Acțiunea de a ara; arat. 2. Pământ arat; ogor, țarină. – Lat. aratura. Vezi definitia »
CELÚLĂ s.f. 1. Element anatomic de bază al organismelor vii. 2. Fiecare dintre cămăruțele unui fagure de albine. 3. Încăpere strâmtă în închisori pentru detențiunea izolată a celor închiși. 4. Ansamblu format din aripile unui avion. ♦ Formație de zbor, compusă din două avioane de luptă. 5. (Tehn.) Compartiment al unui dispozitiv, format din unul sau mai multe elemente egale. [< fr. cellule, it., lat. cellula]. Vezi definitia »
negínă s.f. (reg.) garoafă, neginea. Vezi definitia »
DIÉTĂ2 s. f. (în unele state feudale și capitaliste) adunare legislativă; (p. ext.) adunare politică reprezentativă. (< fr. diète, lat. dieta) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z