Definita cuvantului forestier
FORESTIÉR, -Ă, forestieri, -e, adj. Privitor la păduri; de pădure; în legătură cu exploatările de păduri; silvic. ◊ Perdea forestieră = plantație de pădure, îngustă și lungă, destinată mai ales prevenirii și combaterii procesului de eroziune. [Pr.: -ti-er] – Din frr. forestier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu forestier
COȘGHÉTER, coșgheteri, s. m. Jucător de baschet care înscrie cele mai multe coșuri (3) într-o etapă, într-un campionat. – Din coș (după golgheter). Vezi definitia »
inginér (inginéri), s. m.1. Specialist cu pregătire tehnică și teoretică în urma absolvirii unei facultăți. It. ingegnero (sec. XIX). – Der. inginereasă, s. f. (nevastă de inginer; femeie inginer); inginerie, s. f.; ingineresc, adj.; inginerește, adv. Vezi definitia »
CANȚONIÉR s.n. (Lit.) Culegere de poezii lirice ale unuia sau mai multor autori. ♦ Culegere de canțone sau canțonete. [Pron. -ni-er. / < it. canzoniere]. Vezi definitia »
ARGENTIFÉR, -Ă, argentiferi, -e, adj. Care conține (mult) argint; argintos. Teren argintifer. – Din fr. argentifère. Vezi definitia »
TRANSFÉR s.n. 1. Transferare. ♦ Transmitere a unui drept de proprietate sau a unor obligații de la o persoană la alta, respectând anumite formalități. 2. (Psih.) Mutare a încărcăturii, a sarcinii afective de la un obiect la altul. 3. (Tehn.) Trecere a energiei de la un generator la un receptor. ♦ Trecere a unui radical, ion, electron etc. de la o substanță chimică la alta. [Pl. -ruri, -re. / < fr. transfert]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z