Definita cuvantului forfeca
FORFECÁ, foárfec, vb. I. 1. Tranz. A tăia în bucăți cu foarfecele sau alt obiect tăios. 2. Tranz. Fig. A cerceta o operă literară sau științifică cu o minuțiozitate exagerată, cu scopul de a o critica și de a o pune într-o lumină defavorabilă. ♦ A critica aspru, a mustra cu severitate. ♦ (Rar) A bate. 3. Intranz. Fig. A vorbi mereu, fără încetare (bârfind, clevetind); a bodogăni – Din lat. forficare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu forfeca
simiánca s.f. art. (reg.) horă executată cu pași săltați, spre dreapta și spre stânga, de câte două ori; melodie după care se execută această horă. Vezi definitia »
DEBARCÁ vb. I. tr. 1. a coborî pe uscat dintr-o navă (pasageri, mărfuri etc.). 2. (fam.) a înlătura, a înlocui (pe cineva) dintr-o funcție, de la conducere. II. intr., tr. 1. a (se) transporta pe un litoral inamic trupe și materiale aduse pe nave (speciale). 2. a (se) coborî, a (se) da jos (din tren, din mașină etc.). (< fr. débarquer) Vezi definitia »
adica bolnava, handicapata boala Vezi definitia »
EXEMPLIFICÁ vb. I. tr. A arăta, a demonstra prin exemple. [P.i. exemplífic. / < it. esemplificare, după exemplu]. Vezi definitia »
frica de obiectele asezate la dreapta Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z