Definita cuvantului forja
FORJÁ, forjez, vb. I. Tranz. A lucra, a prelucra un metal sau un aliaj prin deformare plastică, la cald sau la rece, cu ajutorul unui ciocan sau al unei prese. – Din fr. forger.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu forja
REANGAJÁ vb. I. tr., refl. A (se) angaja din nou. ♦ refl. (În vechea armată) A se angaja în cadrele active ale armatei după terminarea stagiului obligatoriu. [P.i. 3,6 -jează, ger. -jând. / cf. fr. rengager]. Vezi definitia »
ARANJÁ vb. I. tr. 1. a rândui, a pune în ordine. ◊ a pune la cale. 2. (fam.) a face cuiva un rău. 3. a prelucra, a transcrie o bucată muzicală pentru instrumente sau voce. II. refl. a lua anumite măsuri în interes personal; a-și face un rost. ◊ a se înțelege cu cineva, a se pune bine. ◊ a-și potrivi ținuta exterioară. (< fr. arranger) Vezi definitia »
îmbrodojá (]mboborojá), vb. I (reg.) a (se) înfășura la gât cu fulare, a (se) înfofoli, a (se) încroșna, a se încotoșmăni. Vezi definitia »
BARRANCABERMEJA, oraș în NV Columbiei centrale, la V de Bucaramanga, port pe fl. Magdalena; 137,4 mii. loc. (1985). Expl. și rafinărie de petrol. Conducte spre Cartagena, Medellin și Bogotá. Ind. hîrtiei și astfaltului. Vezi definitia »
REȘARJÁ vb. I. tr. (Tehn.) A încărca cuptorul cu o nouă șarjă. [Cf. fr. recharger]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z