Definita cuvantului formant
FORMÁNT, formanți, s. m. (Fon.) Zonă de maximă relevanță a unui spectru acustic. ♦ (Fon.) Zonă de armonice amplificate prin rezonanța cavităților supraglotice, definitorii pentru formarea timbrului vocalic. – Din fr. formante.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu formant
DISCOUNT [DISCÁUNT] s. n. reducere de preț pentru un cumpărător anumit, în anumite condiții de achiziționare a mărfii. (< engl. discount) Vezi definitia »
DRAGÁNT s.m. Compoziție din zahăr farin, gelatină, amidon și coloranți alimentari, utilizată pentru confecționarea pieselor de decor în cofetărie; var. tragant; după rețeta originală, această pastă se confecționează cu adaos de gumă adragant (< fr. gomme adragante) sau cu adaos de tragacant (germ. Tragant). Vezi definitia »
LENT, -Ă, lenți, -te, adj. Încet, domol. – Din fr. lent, lat. lentus. Vezi definitia »
POST-RESTÁNT s. n. Serviciu poștal special care păstrează corespondența la oficiul poștal pentru a fi ridicată de destinatar personal; p. ext. indicație menționată pe plic pentru acest fel de corespondență. – Din fr. poste-restante. Vezi definitia »
RECIPIÉNT s. n. 1. vas pentru colectarea, păstrarea sau transportul unor materiale solide (în stare de granule sau de pulbere) ori a unor substanțe lichide ori gazoase. 2. (biol.) organism care primește un organ, un țesut, o genă etc. (< fr. récipient, lat. recipiens) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z