Definita cuvantului forsiția
FORSÍȚIA, forsiții, s. f. Arbust ornamental cu flori roșii, galbene etc. grupate câte 1-3, care apar înaintea frunzelor (Forsythia). [Pr.: -ți-aVar.: forzíția s. f.] – Din lat. Forsythia, numele științific al arbustului.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu forsiția
ROCÁRDIA s.f. Plantă erbacee cu flori frumos colorate în alb, galben, roz, roz-purpuriu sau carmin-satinat. [Pron. -di-a. / < lat. roccardia]. Vezi definitia »
REFUGIÁ, refugiez, vb. I. Refl. A se retrage dintr-un teritoriu ocupat, a fugi din fața unui pericol sau a unei neplăceri, căutând sprijin sau ocrotire la cineva sau undeva: a se pune la adăpost. ♦ Fig. A se retrage într-un loc liniștit, ferit de zgomote și puțin frecventat. [Pr.: -gi-a] – Din fr. réfugier. Vezi definitia »
chilimia carutei este podeaua acesteia; termenul este intalnit in Oltenia, iar originea acestuia poate veni de la termenul de origine turca (sic!) chilim, care inseamna covor, obiect ce este de regula intins pe podea. chilimie, s.f., plural chilimii Vezi definitia »
HATTÉRIA s. f. reptilă primitivă cu corpul și capul acoperite cu solzi cornoși, care trăiește în Noua Zeelandă în viziuni și duce o viață nocturnă. (< fr. hattéria) Vezi definitia »
ADJARIA, rep. autonomă în Gruzia, la țărmul Mării Negre, creată la 16 iul. 1921; 3 mii km2; 393 mii loc. (1989). Cap.: Batumi. Ind. constr. de mașini, prelucr. petrolului, și a lemnului, alim. Cereale, citrice, tutun, ceai. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z