Definita cuvantului fortificație
FORTIFICÁȚIE, fortificații, s. f. Construcție militară de pământ, de piatră, de beton armat, făcută cu scopul de a apăra luptătorii împotriva proiectilelor și a bombelor de avion și a înlesni acțiunea de observare și de folosire a mijloacelor de luptă proprii. – Din fr. fortification, lat. fortificatio.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fortificație
LEPROZERÍE s.f. Loc unde sunt izolați și îngrijiți leproșii. [Gen. -iei. / < fr. léproserie]. Vezi definitia »
CITOLOGÍE s. f. Ramură a biologiei care studiază structura, dezvoltarea și funcțiile celulelor. – Din fr. cytologie. Vezi definitia »
HEMATOMETRÍE s. f. examinare a sângelui pentru determinarea numărului tipurilor și proporției diferitelor elemente figurante, și a cantității de hemoglobină. (< fr. hématométrie) Vezi definitia »
VOLUMETRÍE s. f. Capitol al chimiei analitice care se ocupă cu analizele volumetrice; titrimetrie. – Din fr. volumétrie. Vezi definitia »
TULAREMÍE, tularemii, s. f. Boală infecțioasă și contagioasă a animalelor rozătoare, produsă de o bacterie și transmisibilă animalelor domestice și oamenilor, manifestată prin febră, frisoane, vărsături etc. – Din fr. tularémie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z