Definita cuvantului foșnitură
FOȘNITÚRĂ, foșnituri, s. f. Foșnet. – Foșni + suf. -tură.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu foșnitură
ÍNSULĂ s. f. 1. suprafață de pământ mai mică decât un continent, mărginită din toate părțile de apă. ♦ ~ plutitoare = formație compactă de rădăcini și ramuri rupte, care plutește pe un curs de apă; plaur. 2. suprafață (triunghiulară) la ramificații de drumuri la delimitarea benzilor de circulație către diferite direcții. 3. suprastructură a unui portavion. (< lat. insula) Vezi definitia »
CATAPLÁSMĂ s.f. Pastă (din muștar) care se aplică pe o parte bolnavă a corpului; (p. ext.) cârpă, bandaj etc. pe care se întinde această pastă pentru a fi aplicată. [< fr. cataplasme, cf. gr. kataplasma]. Vezi definitia »
IVEÁLĂ s. f. (Rar) Ivire. ◊ Expr. A ieși la iveală = a apărea, a se înfățișa; a se descoperi. A scoate (sau a da) la iveală = a da pe față, a face cunoscut, evident; a face să fie văzut; a tipări. – Ivi + suf. -eală. Vezi definitia »
GLICOPROTEÍDĂ s. f. proteidă complexă conținând în moleculă un grup glucidic, în cartilage, în unii hormoni și în albușul de ou. (< fr. glycoprotéide) Vezi definitia »
a se uita cu un ochi la făină și cu unul la slănină expr. (pop.) a fi sașiu, a suferi de strabism. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z