Definita cuvantului fotocartograf
FOTOCARTOGRÁF, fotocartografe, Aparat fotogrammetric folosit pentru realizarea automată a hărților pe bază de fotograme. – Din fr. photocartographe.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fotocartograf
PLUVIOGRÁF, pluviografe, s. n. Pluviometru care înregistrează automat cantitatea și intensitatea precipitațiilor atmosferice. [Pr.: -vi-o-] – Din fr. pluviographe. Vezi definitia »
ELECTROGRÁF, electrografe, s. n. Aparat cu ajutorul căruia se face analiza calitativă a metalelor, a aliajelor și a minereurilor. – Din fr. électrographe. Vezi definitia »
PERSPECTOGRÁF s. n. 1. aparat pentru transformarea reprezentării descriptive a obiectelor în reprezentare concretă. 2. aparat pentru redresarea fotogramelor aeriene pe clișee înclinate față de planul orizontal. ◊ aparat pentru obținerea de imagini în perspectivă a curbelor de nivel. (< fr., engl. perspectographe) Vezi definitia »
ANEMOGRÁF s. n. anemometru înregistrator. (< fr. anémographe) Vezi definitia »
ELECTROGRÁF s.n. Aparat cu ajutorul căruia se face analiza calitativă a metalelor, a aliajelor și a minereurilor. [< fr. électrographe, cf. fr. électro-, gr. graphein – a scrie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z