Definita cuvantului autoimun
AUTOIMÚN, -Ă, autoimuni, -e, adj. Care prezintă autoimunitate. ◊ Boală autoimună = boală în care leziunile și tulburările chimice sunt consecința perturbării mecanismelor de imunitate. [Pr.: a-u-to-i-] – Auto1- + imun.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu autoimun
BĂRZĂÚN, bărzăuni, s. m. (Entom.) 1. Bondar. 2. Gărgăun. – Formație onomatopeică. Vezi definitia »
TAIFÚN s.n. Vânt foarte puternic, cu furtună și cu vârtejuri, care bate în regiunile din vestul Oceanului Pacific, luând naștere în timpul schimbării direcției musonilor. [Pron. tai-fun, pl. -nuri, -ne. / < germ. Taifun, cf. rus. taifun, chin. ta fun – vânt mare]. Vezi definitia »
chiaun, -ă, chiauni, -e adj. zăpăcit; amețit (de oboseală sau de băutură) Vezi definitia »
Un cuvânt atât de esențial pentru limba română – să fie declarat in dexonline ca fiind de etimologie necunoscută! „Mămăligă” provine bineințeles și mai presus de orice dubiu de la cuvântul italian „meliga”, care – atâta trebuie spus, este în anumită măsură un regionalism in Italia. În orice caz, există de exemplu rețete de așa-ziși biscotti din făină de porumb – paste di meliga -, foarte populari de altfel in Italia (fiindu-le rezervat un loc în Wikipedia cu titlul ‚Paste di meliga’), unde pe primul loc din lista de ingrediente figurează „farina di meliga” care este nimic altceva decât „farina di mais”. M-aș bucura mult să văd că indicația făcută de mine în acest sens este acceptată, rectificându-se informația privind etimologia cuvântului. Cu toata stima, Pavel C. Goldenberg Traducător și interpret pentru limbile ebraică, engleză, germană, română Frankfurt am Main Germania Vezi definitia »
un animal din africa de sud Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z