Definita cuvantului fotoluminescență
FOTOLUMINESCÉNȚĂ, fotoluminescențe, s.f. (Fiz.) Denumire comună dată fluorescenței, fosforescenței și altor fenomene asemănătoare, în care se produce o emisiune de lumină prin iluminarea prealabilă a substanței emițătoare sau prin iradierea ei cu radiații ultraviolete ori cu raze X. – Din fr. photoluminescence.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fotoluminescență
ANTANAGÓGĂ s.f. (Ret.) Răspuns la un argument, la o acuzație; contraargument. [Pl. -ge. / < fr. antanagoge, cf. gr. anti – contra, anagein – a trimite]. Vezi definitia »
HIDRAZÓNĂ, hidrazone, s. f. Substanță organică rezultată din condensarea hidrazinei cu aldehidă sau cetonă. – Din fr. hydrazone. Vezi definitia »
terfăríță, terfăríțe, s.f. (reg.) rudă sau prietenă a miresei. Vezi definitia »
GLUCÓZĂ s. f. Substanță zaharoasă cristalizată, de culoare albă, care se găsește în miere, în fructe, în plante, în organism sau se prepară pe cale industrială, având numeroase folosiri în industrie și în farmacie. – Din fr. glucose. Vezi definitia »
CUPÉLĂ, cupele, s. f. Vas confecționat dintr-un material refractar poros, folosit la extragerea metalelor prin cupelație. – Din fr. coupelle. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z