Definita cuvantului autointitula
AUTOINTITULÁ, autointitulez, vb. I. Refl. A-și atribui (nejustificat) un nume, un titlu. [Pr.: a-u-to-in-] – Auto1- + intitula.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu autointitula
DEZARTICULÁ, dezarticuléz, vb. I. 1. Tranz. A amputa un membru sau o parte a lui la nivelul unei articulații. 2. Refl. (Despre oase) A ieși din articulații; a se disloca. 3. Refl. Fig. A-și pierde coeziunea, unitatea. – Din fr. désarticuler. Vezi definitia »
EMASCULÁ vb. I. tr. a castra. II. tr., refl. a face, a deveni impotent. (< fr. émasculer) Vezi definitia »
CAPSULÁ, capsulez, vb. I. Tranz. 1. A închide ermetic o sticlă cu ajutorul unei capsule. 2. A închide sau a acoperi anumite părți aflate sub tensiune dintr-un utilaj pentru a proteja personalul de servire. – Din fr. capsuler. Vezi definitia »
COAGULÁ vb. tr., refl. (despre soluții coloidale) a (se) transforma în gel; a se închega. (< fr. coaguler, lat. coagulare) Vezi definitia »
boala poate afecta unul sau ambele testicule. Orhita urliana este o complicatie a parotiditei epidemice, produsa de localizarea virusului la nivelul testiculelor; in majoritatea cazurilor este bilaterala si se insoteste de sterilitate. Tratamentul orhiepidimitei consta in ingrijire locala si administrare de antibiotice si analgezice; orhita urliana raspunde la tratamentul cu corticosteroizi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z