Definita cuvantului fotoperiodism
FOTOPERIODÍSM s. n. Ansamblu de reacții ale plantelor față de lungimea zilelor. [Pr.: -ri-o-] – Din fr. photopériodisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fotoperiodism
CHILIÁSM s. n. credință mistică într-o împărăție de o mie de ani a lui Cristos pe pământ, asociată uneori cu idei egalitarist-utopice; milenarism. (< fr. chiliasme) Vezi definitia »
GALVANOTACTÍSM s.n. Reacție a organismelor vii față de un curent electric continuu. [Cf. fr. galvanotactisme]. Vezi definitia »
TRICROISM, tricroisme, s.n. (Geol.) Proprietatea optică a anumitor cristale de a prezenta, la lumina zilei, trei culori diferite, funcție de unghiul din care sunt privite. – Din engl. trichroism, conform gr. trikhroos. Vezi definitia »
ALBINÍSM s. n. Anomalie congenitală care constă în lipsa totală sau parțială de pigmenți în celulele inferioare ale pielii, manifestată prin culoarea albicioasă a pielii și a părului și uneori prin culoarea roșiatică a irisului. ♦ Insuficiență de materii colorante la plante, manifestată prin decolorarea totală sau parțială a frunzelor. – Din fr. albinisme. Vezi definitia »
NEPTUNÍSM s. n. Concepție în geologie care susține că toate rocile s-ar fi format pe cale sedimentară. – Din fr. neptunisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z