Definita cuvantului fraht
FRAHT, frahturi, s. n. 1. Document comercial care însoțește o încărcătură sau o marfă transportată pe calea ferată și în care se menționează mărfurile, expeditorul și destinatarul, stația de destinație și taxele respective; scrisoare de trăsură. 2. Sumă, taxă etc. plătite pentru transport de mărfuri (pe calea ferată). – Din germ. Fracht.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fraht
WEHRMACHT s.n. Denumire sub care este cunoscută armata în Germania nazistă. [Pron. ver-maht. / < germ. Wehrmacht]. Vezi definitia »
DREADNOUGHT [DRÉDNOT] s. n. tip de cuirasat rapid, puternic blindat și cu tunuri de mare calibru. (< engl. dreadnought) Vezi definitia »
ÓBERLIHT, oberlihturi, s. n. Porțiune dintr-o fereastră sau dintr-o ușă situată deasupra cercevelelor sau a canaturilor mobile și având deschidere separată, servind la iluminarea sau la aerisirea unei încăperi. ♦ Luminator. – Din germ. Oberlicht. Vezi definitia »
FRAHT s. n. 1. document în care se înscriu mărfurile transportate pe calea ferată și taxele de transport; scrisoare de trăsură. 2. taxă pentru un transport. (< germ. Fracht) Vezi definitia »
fraht (fráhturi), s. n. – Document comercial, scrisoare de trăsură. Germ. Fracht(brief), din oland. vrecht „preț de transport”, cf. fr. fret, rus. fracht. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z