Definita cuvantului franzelărie
FRANZELĂRÍE, franzelării, s. f. Brutărie unde se fac sau prăvălie unde se vând franzele. – Franzelă + suf. -ărie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu franzelărie
REVERBERÁȚIE s.f. 1. Persistență, datorită reflexiei pe pereți, a unui sunet într-o încăpere închisă după ce sursa sonoră nu mai emite unde. 2. Reflexie a luminii sau a căldurii; strălucire, scânteiere. ◊ Cuptor cu reverberație = cuptor de topit cu acoperișul boltit și căptușit cu cărămidă refractară, în care încălzirea materialului se face prin contactul cu gazele de ardere și prin radierea căldurii din acoperiș. [Gen- -iei, var. reverberațiune s.f. / < fr. réverbération]. Vezi definitia »
FABRICÁȚIE s.f. Tehnica de a fabrica; fabricare. ♦ Producția unei fabrici. [Gen. -iei, var. fabricațiune s.f. / cf. fr. fabrication]. Vezi definitia »
FOTOMETRÍE s. f. ramură a fizicii care studiază metodele de măsurare a intensității unei surse de lumină. (< fr. photométrie) Vezi definitia »
HAIDUCÍE, haiducii, s.f. 1. Luptă armată a unor cete de haiduci (1) împotriva asupritorilor, frecventă la sfârșitul evului mediu în țările românești și în Peninsula Balcanică. 2. Viață sau îndeletnicire de haiduc (1). 3. Purtare, deprindere de haiduc (1). – Haiduc + suf. -ie. Vezi definitia »
PSEUDOMNEZÍE s.f. Memorie falsă, constând în imposibilitatea de a recunoaște împrejurările în care s-au format anumite idei și impresii venite din subconștient în lumina conștiinței, acestea fiind socotite ca noi. [< fr. pseudomnésie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z