Definita cuvantului atâtica
ATÂTÍCA adj. invar. (Adesea substantivat) Care este foarte mic, o nimica toată. – Atât + suf. -ica.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu atâtica
PROVOCÁ, provóc, vb. I. Tranz. 1. A ațâța, a întărâta, a incita pe cineva (sfidându-l); spec. (Jur.) a aduce pe cineva (prin acte de violență, lezarea demnității sau alte fapte ilicite) într-o stare de surescitare favorabilă comiterii unei infracțiuni. 2. A avea drept urmare; a determina, a constitui, a cauza, a prilejui, a pricinui. ♦ Spec. A produce intenționat un eveniment, un proces, un fenomen; a stârni. 3. A chema, a invita pe cineva să participe la o competiție, la o întrecere. – Din fr. provoquer, lat. provocare. Vezi definitia »
BIGHIDOAICA, bighidoaice, s.f. 1. Pustoaica, fata tanara (regionalism din Banat). Vezi definitia »
BLOCÁ vb. I. tr. 1. a supune unei blocade. 2. a împiedica mișcarea, circulația etc. 3. a imobiliza într-o anumită poziție. 4. a interzice (temporar) ocuparea unui post vacant. 5. a suspenda folosirea unor credite, conturi etc.; a interzice schimbarea unor prețuri, salarii fără autorizație guvernamentală. II. refl. (med., tehn.; despre organe) a se imobiliza, a nu mai funcționa. (< fr. bloquer) Vezi definitia »
FORNICÁ vb. intr. a face luxură, a se desfrâna. (< fr. forniquer, lat. fornicari) Vezi definitia »
ZAHARIFICÁ vb. I. tr. A transforma în zahăr substanțele care conțin amidon cu ajutorul fermenților sau prin tratarea cu anumiți acizi minerali. [p. i. zaharific. / cf. fr. saccharifier]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z