Definita cuvantului ateism
ATEÍSM s. n. Negare a existenței lui Dumnezeu și a oricărei divinități; concepție care se bazează pe această negare. – Din fr. athéisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ateism
PSEUDOANGLICÍSM s. n. anglicism aparent, creat în alte limbi prin combinarea unor teme și elemente formative de origine engleză. (< fr. pseudo-anglicisme) Vezi definitia »
SOCIAL-ȘOVINÍSM s. n. varietate a oportunismului, constând în sprijinirea de către social-democrație a politicii imperialiste a guvernului capitalist din propria țară. (< rus. soțial-șovinizm) Vezi definitia »
CONCEPTÍSM s. n. Școală literară spaniolă care se caracterizează prin finețea excesivă a gândirii, cultul pentru alegorie și erudiție scolastică. – Din fr. conceptisme. Vezi definitia »
REDUCȚIONÍSM s. n. metodă de cunoaștere constând în interpretarea unui fenomen relativ complex, cu un anume specific, prin alte fenomene, mai simple și nespecifice. ◊ simplificare excesivă. (< engl. reductionism) Vezi definitia »
REGALÍSM s. n. Concepție politică care preconizează regalitatea ca formă de guvernământ; atașament față de monarhie sau față de rege; monarhism. – Regal2 + suf. -ism (după fr. royalisme). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z