Definita cuvantului atelier
ATELIÉR, ateliere, s. n. 1. Local înzestrat cu uneltele sau mașinile necesare, în care se desfășoară o muncă meșteșugărească sau industrială organizată. ♦ Parte dintr-o întreprindere industrială în care se execută aceeași operație sau același produs. ♦ Totalitatea muncitorilor care lucrează într-un atelier (1). 2. Încăpere sau grup de încăperi în care îsi desfășoară activitatea un pictor sau un sculptor. ♦ Artiștii, elevii sau studenții care lucrează sub îndrumarea aceluiași maestru într-un atelier (2). [Pr.: -li-er] – Din fr. atelier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu atelier
SCOOTER s.n. v. scuter. Vezi definitia »
CÁNCER s. n. 1. tumoare malignă care distruge țesuturile unor organe; neoplasm. 2. boală a plantelor produsă de unele ciuperci și bacterii parazite. 3. (fig.) flagel. 4. zodia Cŭlui = a patra dintre cele 12 zodii (22 iunie – 22 iulie); zodia Racului. (< fr., lat. cancer) Vezi definitia »
HUNTER [HÁN-TER] s. m. cal de vânătoare, bun săritor de obstacole. (< engl., fr. hunter) Vezi definitia »
GÁNGSTER s. m. membru al unei bande de răufăcători, de criminali. (< fr., engl. gangster) Vezi definitia »
PALMIÉR s.m. Arbore exotic cu tulpina înaltă, dreaptă, neramificată, terminată cu o coroană de frunze și având florile dispuse în inflorescențe foarte variate. [Pron. -mi-er. / < fr. palmier]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z