Definita cuvantului ful
FUL, fuluri, s. n. Figură la jocul de pocher, formată dintr-un brelan și o pereche. – Din fr., engl. full.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ful
a face pe niznaiul expr. a pretinde că nu știe nimic sau că nu are nici un amestec într-o anumită problemă. Vezi definitia »
CEAURUL, familie de boieri din Moldova (sec. 17-18). Mai importanți: 1. Gheorghe Ștefan C., domn al Moldovei (1653, 1653-1658). 2. Vasile C., reprezentant al partidei austrofile din Moldova. Pretendent la tronul țării (1716-1717); învins de Mihai Racoviță. Vezi definitia »
RECÚL s. n. 1. mișcare către înapoi a unui corp ca reacție față de o forță exercitată asupra lui de un alt corp, care are o mișcare într-un anumit sens, considerat ca sens înainte. 2. mișcare îndărăt, retragere. 3. (geol.) retragere a unui abrupt, a unui versant, a falezei, a frunții unui ghețar datorită eroziunii, încălzirii climei etc. 4. (fig.) mișcare în sens contrar progresului; regres. (< fr. recul) Vezi definitia »
Cuvântul ȘLEAPĂ desemnează amestecul de apă și ninsoare de la începutul iernii sau de la sfârșitul ei. Nu-i cunosc etimologia și originea (poate din germ. SCHLAMPE, -N = FEMEIE NEÎNGRIJITĂ, ȘLEAMPĂTĂ sau din SCHLAMPEREI, -EN = DEZORDINE, NEGLIJENȚĂ). Cred că e defectiv de plural. Se folosea în zona Brașovului-Sibiului, în copilăria mea, acum vreo 35-50 de ani. Poate se mai folosește și acum , dar eu nu mai trăiesc acolo de peste 30 de ani. Vezi definitia »
Traseul, calea de urmat pentru finalizarea unei acțiuni Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z