Definita cuvantului funciar
FUNCIÁR, -Ă, funciari, -e, adj. Care se referă la proprietatea particulară asupra pământului sau la averi imobiliare. ◊ Fond funciar = totalitatea suprafețelor de teren aflate între granițele unei țări, unei unități administrativ-teritoriale sau ale unei unități agricole. Impozit funciar = impozit pe care îl plătește cineva pentru un teren care se află în proprietatea sa. Carte funciară = registru oficial în care se inventariază toate proprietățile de pământ individuale din cuprinsul unei regiuni, menționându-se numele proprietarului, suprafața terenului și vecinătățile; carte funduară. ◊ Fig. Care aparține naturii, firii cuiva; de bază. [Pr.: -ci-ar] – După fr. foncier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu funciar
SUBMAXILÁR, -Ă adj. submandibular. (după fr. sous-maxillaire) Vezi definitia »
nopțiár, -ă, adj. (înv.) boreal. Vezi definitia »
PLURIDISCIPLINÁR, -Ă, pluridisciplinari, -e, adj. (Despre domenii ale științei) Care este fundamentat pe transfer de concepte și metodologie (adaptată) din mai multe discipline; multidisciplinar, interdisciplinar. – Din fr. pluridisciplinaire. Vezi definitia »
SUBNUCLEÁR, -Ă, subnucleari, -e, adj. (Fiz.) Mai mic decât nucleul atomului; care intră în componența nucleului atomic. [Pr.: -cle-ar] – Din engl. subnuclear. Vezi definitia »
ȚAR s. m. titlu dat vechilor împărați ai Rusiei și vechilor suverani ai sârbilor și bulgarilor. (< rus. țar) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z