Definita cuvantului funcționa
FUNCȚIONÁ, funcționez, vb. I. Intranz. A-și îndeplini funcția, rolul. ♦ A fi în funcție, a se afla în stare de funcționare. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. fonctionner (după funcție).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu funcționa
PATINÁ2 vb. I. refl. (despre obiecte, construcții de metal, de piatră etc.) a se acoperi cu patină2. II. tr. (despre timp) a face să capete patină2. (< fr. patiner) Vezi definitia »
MAȘINÁ vb. tr. a unelti, a complota. (< fr. machiner) Vezi definitia »
ALTOONA [æltəú:na], oraș în NE S.U.A. (Pennsylvania), la E de Pittsburgh, la poalele M-ților Alegani; 128,9 mii loc. (1980, cu suburbiile). Mare nod feroviar. Constr. și reparații de material rulant. Vezi definitia »
ATENA (ATHENA) (în mitologia greacă), zeiță a înțelepciunii, protectoare a artelor, științei și meșteșugurilor, patroana orașului Atena. S-a născut din capul lui Zeus, gata înarmată. Emblema ei era bufnița, simbolul înțelepciunii. Identificată de romani cu Minerva. Numită și Pallas Athena. Vezi definitia »
FASCINÁ vb. I. tr. 1. A vrăji, a subjuga, a încânta (pe cineva) în așa fel, încât să nu mai vadă lucrurile așa cum sunt. 2. A fermeca, a seduce, a captiva. [< fr. fasciner, cf. it., lat. fascinare]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z