Definita cuvantului pactiza
PACTIZÁ, pactizez, vb. I. Intranz. A se înțelege, a cădea la învoială, a face un pact. ♦ Spec. A se ralia cu adversarul, trădând interesele propriei comunități sociale, ale propriului stat. – Din fr. pactiser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pactiza
ALFABETIZÁ vb. I. tr. A învăța pe cineva scrisul și cititul. [< fr. alphabétiser]. Vezi definitia »
TRIVIALIZÁ, trivializez, vb. I. Tranz. (Rar) A face ca un fapt, o idee etc. să devină sau să pară triviale; a vulgariza, a degrada. [Pr.: -vi-a-] – Din fr. trivialiser. Vezi definitia »
FORMALIZÁ vb. I. 1. tr. A da un caracter formal unui sistem de cunoștințe. ♦ (Log.) A reduce la un sistem pur sintactic de simboluri (potrivit procedurilor logicii moderne), la un sistem de cunoștințe. 2. refl. A se supăra, a fi ofensat din cauza unei mojicii, a unei impoliteți etc. [< fr. formaliser]. Vezi definitia »
OPTIMIZÁ vb. tr. a face să devină optim, a îmbunătăți. ◊ a face ca randamentul unei mașini, al unui sistem tehnic etc. să corespundă unor exigențe sporite. (< fr. optimiser) Vezi definitia »
BRUTALIZÁ, brutalizez, vb. I. Tranz. A trata pe cineva cu brutalitate; a maltrata. – Din fr. brutaliser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z