Definita cuvantului paludic
PALÚDIC, -Ă, paludici, -ce, adj. Care se referă la paludism, atins de paludism. ♦ (Substantivat) Persoană care suferă de paludism; malaric. – Din fr. paludique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu paludic
CAÍC, caice, s. n. 1. Mică navă cu vele (și cu motor), având pupa și prora mai înalte decât restul bordajului. 2. Luntre ușoară, lungă și îngustă, încovoiată la capete. – Tc. kayik. Vezi definitia »
NÓRDIC, -Ă, nordici, -ce, adj. Care este situat în (sau la, spre) nord, care provine (sau este originar) din nord; care aparține nordului. ♦ (Substantivat) Persoană care face parte dintr-o populație care trăiește în regiunile de nord ale globului ori ale Europei sau care are înfățișare ori însușiri specifice omului de la nord. – Din fr. nordique, germ. nordisch, it. nordico. Vezi definitia »
CRIPTOGENÉTIC, -Ă, criptogenetici, -ce, adj. Care are o cauză ce nu poate fi determinată cu mijloacele actuale ale medicinei; idiopatic. – Din fr. cryptogénétique. Vezi definitia »
AFRO-ASIÁTIC (‹ fr.) adj. Care este comun Africii și Asiei, referitor la Africa și la Asia. ♦ Limbi afro-asiatice: familie de limbi vorbite în pen. Arabia și în N și E Africii. Are următoarele ramuri: egipteană; libico-berberă (vorbită de berberi); cușitică (NE Africii); ciadiană (în centrul Africii); semitică (în N și E Africii; SV Asiei). Vezi definitia »
TIFOÍDIC, -Ă adj. Referitor la febra tifoidă. [Pron. -fo-i-. / < fr. typhoïdique]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z