Definita cuvantului panacod
PANACÓD, panacoade, s. n. Scândură de anumite dimensiuni, care se acoperă cu o cârpă curată și pe care se așază bucățile de aluat înainte de a fi introduse în cuptor; formă, tipar pentru aluat. – Din ngr. pinakotí.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu panacod
FOTOCATÓD, fotocatozi, s. m. Catod a cărui emisie de electroni se face prin efect fotoelectric. – Din fr. photocatode. Vezi definitia »
ANTIPÓD s.m. Loc de pe pământ diametral opus ca așezare față de alt loc. ♦ (Fig.) Persoană sau lucru cu totul opus altei persoane sau altui lucru. // s.n. Celule care se află în sacul embrionar al angiospermelor în partea opusă ovulului. [< fr. antipode, cf. lat., gr. antipodes < anti – opus, pous – picior]. Vezi definitia »
PSEUDOCÓD s. n. (inform.) limbaj în proiectarea și documentarea programelor, prin grefarea unor reguli sintactice pe limbaj natural. (< engl. pseudocode) Vezi definitia »
BRAHIOPÓD, brahiopode, s. n. (La pl.) Clasă de nervertebrate marine cu cochilie bivalvă și cu două brațe pe laturile gurii (Brachiopoda); (și la sg.) animal din această clasă. [Pr.: -hi-o-] – Din fr. brachyopode. Vezi definitia »
ZĂVÓD2 s.m. ~. (prob. din sl. zavoditi = a conduce) - incompletă [gall] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z