Definita cuvantului panama
PANAMÁ1, panamale, s. f. 1. Împletitură făcută din paie obținute din frunzele unui palmier care crește în Panama; p. ext. pălărie făcută dintr-o astfel de împletitură. 2. Țesătură ușoară de bumbac sau de in care imită panamaua (1). – Din fr. panama.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu panama
ma, de ce dracu nu acceptati cuvinte precum obfusca sau procrastinatie sau nombrilism? vi se pare ca stam prea bine cu lexicul? bagati la greu daca bagati! mai ales cuvinte care chiar trebuie sa nu lipseasca din vocabularul unei limbi moderne bine ca ceva destept de la voi mi-a sters cuvintele amintite. daca nu au fost introduse cum trebuie, faceti-o voi, lexicografilor, dar faceti-o! pt nelamuriri: dagt05hotmail.com Vezi definitia »
DEZARMÁ vb. I. tr. 1. a lua armele cuiva, a-l sili să predea armele. ◊ (fig.) a pune pe cineva în imposibilitatea de a riposta; a lua cuiva orice motiv de supărare. 2. a scoate armamentul dintr-un fort, dintr-o fortificație, de pe o navă de război. 3. a debarca echipajul unei nave, proviziile, combustibilul etc. II. intr. (despre state) a renunța la pregătiri militare, a desființa sau a reduce înarmările. (< fr. désarmer) Vezi definitia »
netócma conj. (înv.) darămite, cu atât mai mult (sau mai puțin); cu toate că, chiar dacă. Vezi definitia »
Forma speciala a vinovatiei ce se caracterizeaza prin accea ca subiectul actiunii prevede ori accepta producerea unor urmari periculoase, insa cele produse in realitate sunt mult mai grave, pe care le-a prevazut, dar a socotit fara temei ca nu se vor produce, sau nu le-a prevazut, dar putea si trebuia sa le prevada. Vezi definitia »
KÁRMA s. f. noțiune a filozofiei budiste care desemnează renașterile și reîncarnările succesive ale sufletelor, migrația acestora după moarte, în funcție de faptele săvârșite pe pământ; fatalitate, destin. (< engl., fr., sancr. karma) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z