Definita cuvantului pandișpan
PANDIȘPÁN, pandișpanuri, s. n. Prăjitură făcută din făină, ouă și zahăr, de culoare galbenă și cu aspect pufos. [Pl. și: pandișpane] – Din ngr. pandespáni.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pandișpan
clococeán2 s.m. (reg.) măcriș de câmp; glojan, corleș, clocotici. Vezi definitia »
ÁTMAN (cuv. indian) s. n. (În brahmanism) Sufletul individual identic cu sufletul lumii; principiul unificator pentru toate ființele și lucrurile din lume, ca și pentru Universul ca tot; conștiința pură care depășește suferința existențială. Vezi definitia »
CRIȘEÁN, -Ă, crișéni, -e, s.m. și f., adj. (Persoană) care locuiește în Crișana sau în regiunea Crișurilor sau este originară de acolo. (Criș (n.pr.) + suf. -ean) Vezi definitia »
CEZARIÁN, -Ă adj. 1. (Rar) Referitor la împărații romani sau la vremea acestora. 2. Operație cezariană (și s.f. ) = intervenție chirurgicală prin care este scos copilul din pântecele mamei atunci când nașterea normală este imposibilă; cezarotomie. [Pron. -ri-an, pl. -ieni, -iene. / cf. fr. césarien]. Vezi definitia »
MOȘNEÁN, moșneni, s. m. 1. (În evul mediu, în Țara Românească), Țăran liber, posesor în devălmășie al unei proprietăți de pământ moștenite de la un străbun comun; moștean, răzeș. 2. (Înv.) Moștenitor, succesor. 3. (Înv. și reg.) Băștinaș. – Cf. moștean. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z