Definita cuvantului papuaș
PAPUÁȘ, -Ă, papuași, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La m. pl.) Populație de rasă negridă care locuiește în Melanezia; (și la sg.) persoană aparținând acestei populații. 2. Adj. Care aparține papuașilor (1) sau Melaneziei, privitor la papuași sau la Melanezia. [Pr.: -pu-aș] – Din fr. Papouas.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu papuaș
GOLÁȘ, -Ă, golași, -e, adj. 1. (Despre păsări) Care este lipsit de pene (pe întregul corp sau pe o parte a lui); (despre alte animale) care este lipsit de păr; gol2. ♦ (Înv.; despre oameni) Gol2 (I 1). 2. (Despre copaci, crengi) Care este lipsit de frunze; gol2. 3. (Despre suprafețe, terenuri, regiuni) Care este lipsit de vegetație; gol2. – Gol2 + suf. -aș. Vezi definitia »
zmeuríș (zme-u-) s. n., pl. zmeuríșuri Vezi definitia »
spoitoráș, spoitoráșe, s.n. (reg.; în sintagmă) spoitoraș micuț = pensulă. Vezi definitia »
LUNECÚȘ, lunecușuri, s. n. 1. Loc (umed sau înghețat) pe care se alunecă. ♦ Ghețuș. 2. Alunecare. – Luneca + suf. -uș. Vezi definitia »
ZULÚȘ, -ȘĂ, zulúși, -e, adj., s.m. și s.f. (Locuitor) Care aparține unei populații negroide din Africa australă, din grupul bantu. · s.f. Limbă vorbită de zuluși. (din fr. zoulou) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z