Definita cuvantului parașută
PARAȘÚTĂ, parașute, s. f. Dispozitiv în formă de umbrelă sau de dreptunghi, cu suprafață mare, folosit pentru reducerea vitezei de cădere a unui corp lansat de la înălțime, de obicei dintr-un avion în zbor. ◊ Parașută luminoasă = parașută cu care se lansează un material pe bază de magneziu, care se aprinde în cădere, luminând puternic terenul de aterizaj, obiectivul de recunoaștere etc. – Din fr. parachute.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu parașută
HEROÍDĂ s.f. Scrisoare în versuri în care își exprimă gândurile și sentimentele un erou sau un personaj celebru. [Pron. -ro-i-. / < fr. héroïde]. Vezi definitia »
CIÚPĂ, ciupe, s. f. (Reg.) Albie în care se scaldă copiii mici; apa în care li se face baie. – Comp. bg. čipa. Vezi definitia »
toáipă (-pe), s. f. – Teslă, bardă. Origine necunoscută. În Mold. Vezi definitia »
CUNICULICULTÚRĂ s. f. Ramură a zootehniei care se ocupă cu creșterea iepurilor de casă. – Din fr. cuniculiculture. Vezi definitia »
GABÁRĂ, gabare, s. f. Navă sau ambarcație mare, servind, de obicei, la transbordarea pe punte a unor materiale de pe o navă care nu poate acosta în raza portului. – Din fr. gabare, it. gabarra. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z