Definita cuvantului parcurs
PARCÚRS, parcursuri, s. n. Faptul de a parcurge o distanță, un drum etc.; (concr.) drum, traseu pe care îl străbate sau pe care trebuie să-l străbată cineva sau ceva pentru a ajunge de la un punct la altul. ◊ Loc. adv. Pe parcurs... = în timpul unei călătorii; între timp. ◊ Loc. prep. Pe parcursul... = în limitele..., în cuprinsul, în decursul... ♦ Lungimea unui drum sau a unei traiectorii între două puncte anumite. – Din fr. parcours.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu parcurs
MONOVÉRS s.n. Monostih. [< mono- + vers]. Vezi definitia »
GHIERS, ghiersuri, s. n. (Pop.) V. viers. Vezi definitia »
sRs84T <a href=„http://uyxceksosmxe.com/”>uyxceksosmxe</a>, [url=http://llfovaiigjrg.com/]llfovaiigjrg[/url], [link=http://qbudzooaplxo.com/]qbudzooaplxo[/link], http://fdccbkrxgclq.com/ Vezi definitia »
AHLFORS, Lars Valerian (1907-1996), matematician american de origine finlandeză. Prof. la Universitatea Harvard. Lucrări de analiză matematică și de geometrie diferențială. Medalia Fields (1936). Vezi definitia »
EXCÚRS s.n. 1. Abatere, deviere de la subiect pentru a lămuri o problemă secundară; digresiune. 2. (Filol.) Disertație sub formă de digresiune, făcută cu ocazia comentării unui pasaj dintr-un autor (antic). [Pl. -suri, var. excursus s.n. / < lat. excursus < excurrere – a alerga în afară]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z