Definita cuvantului paria
PARIÁ2, pariez, vb. I. Intranz. și tranz. 1. A face (sau a pune) pariu, rămășag (de obicei pe o sumă de bani). 2. A participa la anumite jocuri de noroc, în special la curse de cai, angajând sume de bani. [Pr.: -ri-a] – Din fr. parier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu paria
GRASEIÁ vb. I. intr. (Liv.) A pronunța sunetul r ca francezii. [Pron. -se-ia, p.i. 3,6 -iază, ger. -ind. / < fr. grasseyer]. Vezi definitia »
REFUGIÁ vb. I. refl. A fugi, a se pune la adăpost de o urmărire, de un pericol etc. ♦ (Fig.) A se retrage într-un loc ferit de zgomote și puțin frecventat. [Pron. -gi-a, p.i. -iez, 3, 6 -iază, ger. -iind, var. refugii vb. IV. / < fr. réfugier]. Vezi definitia »
SPAȚIÁ, spațiez, vb. I. Tranz. A rări, a distanța, a despărți prin spații mai mari (cuvinte, rânduri, obiecte). [Pr.: -ți-a] – Din spațiu. Vezi definitia »
INTERFOLIÁ, pers. 3 interfoliază, vb. I. Tranz. A intercala file albe între paginile tipărite ale unei cărți. [Pr.: -li-a] – Din fr. interfolier. Vezi definitia »
GERUSÍA s. f. consiliul bătrânilor în Sparta antică, care ajuta pe rege în cârmuirea statului. (< gr. gerousia) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z