Definita cuvantului paria
PARIÁ2, pariez, vb. I. Intranz. și tranz. 1. A face (sau a pune) pariu, rămășag (de obicei pe o sumă de bani). 2. A participa la anumite jocuri de noroc, în special la curse de cai, angajând sume de bani. [Pr.: -ri-a] – Din fr. parier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu paria
[gr.synergeia = conlucrare]: raspunsul credinciosului la chemarea Duhului Sfant, cooperarea tainica si libera intre harul lui Dumnezeu si vointa omului. Mantuirea este un act sinergetic: Caci nici un folos nu vine din lucrarea omului, fara inraurirea de sus. Dar nici inraurirea de sus nu vine peste cel ce nu o primeste in chip liber.De amandoua avem trebuinta: si de lucrarea dumnezeiasca si de cea omeneasca. (PETRU DAMASCHIN, Invataturi duhovnicesti, I, in Filoc. rom., vol. V p.141) Vezi Dictionar de teologie ortodoxa de Preot Profesor Doctor ION BRIA Vezi definitia »
SIRMAIÁ s. f. v. sermaia. Vezi definitia »
SAPONÁRIA s.f. Plantă cu flori roz, care conține saponină și care în contact cu apa face spumă. [Pron. -ri-a, var. (după alte surse) saponarie. / < lat. saponaria, cf. fr. saponaire]. Vezi definitia »
mi-a placut cum ai scris Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z