Definita cuvantului parveni
PARVENÍ, parvín, vb. IV. Intranz. 1. A ajunge, fără merite deosebite, prin mijloace neoneste sau printr-un concurs favorabil de împrejurări, la o bună situație materială, politică sau socială; a pătrunde într-o pătură socială înaltă; a se ajunge. 2. (Franțuzism) A reuși, a izbuti. 3. (Despre știri, scrisori etc.) A ajunge la destinație, a fi remis destinatarului. ♦ (Despre lumină, zgomote etc.) A se propaga prin spațiu până la un anumit punct, a se face simțit. – Din fr. parvenir.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu parveni
MANCHESTERIÉNI s.m. pl. Partizani ai unei școli economice din prima jumătate a sec. XIX, care luptau pentru liberul-schimb și pentru abrogarea legilor ce împiedicau dezvoltarea capitalismului. [Pron. men-ces-. / cf. Manchester, oraș industrial în Anglia]. Vezi definitia »
BUCIUMENI 1. Com. în jud. Dîmbovița, pe Ialomița; 5.117 loc. (1991). Centru pomicol. 2. Com. în jud. Galați; 2.501 loc. (1991). Vezi definitia »
SAURIÉNI s. m. pl. ordin de reptile cu corpul acoperit cu solzi cornoși, alungit și prevăzut cu patru picioare: șopârlele, cameleonii etc. (< fr. sauriens) Vezi definitia »
BASTÁRNI s. m. pl. Aparținătorii unei populații antice sarmate care, situată la nord de Munții Carpați și în apropierea izvoarelor râului Vistula, a ocupat, între râurile Nistru și Nipru, teritoriul unde în prezent se află Podolia și Ucraina. (din lat. Basterna) [Dicționarul Academiei Regale Spaniole, 2003] Vezi definitia »
docăní (-nésc, -ít), vb. – A pisa, a insista, a deranja. – Var. docăi. Creație expresivă, cf. tocăni, bocăni. În Olt. și Munt. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z