Definita cuvantului paspoal
PASPOÁL, paspoaluri, s. n. Șiret (lat) sau fâșie îngustă de stofă, de mătase etc. aplicată ca garnitură la rochii, de-a lungul unei cusături, a unui buzunar etc. ♦ Bandă, de obicei din piele sau din material plastic, fixată la unele fețe de pantofi sau la diferite obiecte de marochinărie pentru a le întări marginile sau pentru a ascunde unele cusături și a crea un efect decorativ. [Pl. și: paspoale] – Din fr. passepoil.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu paspoal
ACUZATORIÁL, -Ă adj. cu caracter de acuzare. (< engl. accusatorial) Vezi definitia »
GINGIVÁL, -Ă adj. Referitor la gingie; de gingie; al gingiei. [< fr. gingival]. Vezi definitia »
INFERNÁL, -Ă, infernali, -e, adj. De infern, din infern; drăcesc, diabolic. ◊ Mașină infernală = bombă cu mecanism de ceasornic, folosită de teroriști pentru a săvârși atentate. ♦ Fig. Înspăimântător, groaznic, teribil. – Din fr. infernal, lat. infernalis. Vezi definitia »
BOTRIOCEFÁL, botriocefali, s. m. Vierme intestinal având o lungime de câțiva metri, care trăiește ca parazit în intestinul gros al omului. [Pr.: -tri-o-] – Fr. bothriocéphale (<gr.). Vezi definitia »
GIRODIRECȚIONÁL s. n. aparat giroscopic de bord care indică direcția axei longitudinale a avionului. (< engl. gyrodirectional) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z