Definita cuvantului pasteliza
PASTELIZÁ, pastelizez, vb. I. Tranz. (Rar) 1. A desena, a vopsi în culori pastel. ♦ A face să aibă culorile atenuate. 2. A crea un pastel (1); a da impresia de pastel. – Pastel + suf. -iza.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pasteliza
DECULPABILIZÁ vb. tr. a înlătura orice sentiment de culpabilitate. (< fr. déculpabiliser) Vezi definitia »
PROLETARIZÁ vb. I. tr. (Rar) A aduce în stare de proletar; a sărăci, a pauperiza. [< fr. prolétariser, cf. rus. proletarizirovati]. Vezi definitia »
SINTONIZÁ vb. tr. a realiza o sintonie; a acorda (4). (< fr. syntoniser) Vezi definitia »
ZA2, zale, s. f. 1. Fiecare dintre ochiurile unui lanț; p. gener. (la pl.) lanț. ♦ Lănțișor de metal întrebuințat uneori ca podoabă. ♦ Cusătură în formă de lănțișor, executată de obicei la broderii. 2. (La pl.) Împletitură executată din inele mici de fier legate unul de altul; p. ext. armură făcută din această împletitură, cu care se îmbrăcau oștenii în antichitate și în evul mediu, spre a se apăra de loviturile dușmanilor. [Var.: (reg.) zală, zea s. f.] – Cf. ngr. záva. Vezi definitia »
COLONIZÁ, colonizez, vb. I. Tranz. 1. A transforma în colonie1 un teritoriu sau o țară. 2. A popula o țară sau o regiune cucerită cu oameni aduși de pe alte teritorii sau din alte țări. 3. A popula regiuni (slab populate sau depopulate) din propria țară cu oameni aduși din alte regiuni. – Din fr. coloniser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z