Definita cuvantului paternoster
PATERNÓSTER s. n. 1. Ascensor cu mai multe cabine, antrenate printr-un sistem de lanțuri continue și cu funcționare neîntreruptă. 2. Elevator pentru ridicarea materialelor de construcție, compus din colivii prismatice fixate pe două lanțuri sau pe două benzi continue, montate vertical și antrenate manual sau mecanic prin intermediul a două tobe. – Din fr. pater-noster, germ. Paternoster.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu paternoster
TELEREPÓRTER s.m. și f. Reporter la emisiunile de televiziune. [Cf. fr. télé-reporter]. Vezi definitia »
ȘÚBER, șubere, s. n. 1. (Tehn.) Dispozitiv cu care se reglează închiderea sau deschiderea unui orificiu de trecere pentru lichide sau gaze. 2. (Min.) Dispozitiv în formă de pâlnie, prevăzut cu un organ de reglare, montat la capătul inferior al unui rostogol, prin care alunecă materialul care se încarcă în vagonete. – Din germ. Schieber. Vezi definitia »
FESIÉR, -Ă, fesieri, -e, adj. Care aparține feselor, din regiunea feselor. [Pr.: -si-er] – Din fr. fessier. Vezi definitia »
FLÉTNER s.n. Aripioară suplimentară la partea dinapoi a unei aripioare a profundorului sau direcției unui avion, care reduce reacția comenzilor. [< fr. flettner, rus. fletner]. Vezi definitia »
ARCHEBUZIÉR s. m. soldat înarmat cu o archebuză. (< fr. arquebusier) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z